יש הרבה טעויות PPC נפוצות בקמפיין ממומן בגוגל שמשווקים יכולים לעשות שיכולות לפגוע ביעילות של כל הקמפיין שלהם. טעויות מסוג זה יכולות להיעשות גם על ידי מומחים בתחום, מה שאומר שכולם צריכים להיזהר מהן ללא קשר לנסיון והסקילס שלהם.
במאמר זה, אנו עומדים לדבר על 10 הטעויות הנפוצות ביותר של PPC ב-Google Ads שמשווקים רבים יכולים לעשות בזמן הפעלת הקמפיינים הממומנים שלהם ב-Google.
10 טעויות נפוצות בקמפיינים ממומנים בגוגל
1. זמני טעינה איטיים
זוהי אחת מטעויות ה-PPC הנפוצות והמזיקות ביותר בקמפיין גוגל.
אם לוקח לאתר שלך יותר מדי זמן לטעון, המבקר כנראה וינטוש אותו. לפי הסטטיסטיקה 53% מהקונים האינטרנטים מצפים מאתר מסחר אלקטרוני ומאתר תדמית להיטען תוך מקסימום 3 שניות מרגע הלחיצה.
2 הדברים הגרועים ביותר שזמני טעינה איטיים גורמים הם: 1. תשלום מבוזבז עבור לקוח שיצא בעקבות זמני הטעינה 2. יציאה מהירה מהאתר, מה שיגרום לגוגל להבין שאתם לא רלוונטים וידפוק את קידום אתרים בגוגל שלכם.
בקצרה, גם בזבזתם כסף על קליק וגם גוגל סימן אתכם כלא רלוונטים (הכי רע שיש).
2. שוכחים להגיד נכון את הגדרות המיקום (לא רדיוס!)
כאשר מפעילים קמפיין PPC, אנו חייבים לוודא שהגדרות המיקום נמצאות על מדינה / עיר היעד של הקהל שלנו.
במילים אחרות, אם אתם מוכרים משהו באזור מסוים, עליכם למקד את המודעות שלכם למשתמשים שנמצאים באזור הספציפי הזה. אם העסק שלכם מוכר את ההמוצרים רק בתל אביב, תהיה טעות לטרגט ולהציג את המודעות שלכם לאנשים בירושלים.
העניין הזה הוא משהו שהרבה אנשים יכולים לטעות בו והטעות הזו בסופו של דבר יכולה לגרום להם להפסיד הרבה כסף על קליקים שלא מביאים להם שום תועלת.
בקמפיין PPC, אפשר ורצוי להשתמש בהגדרת מיקוד לפי מיקום (לא רדיוס!) כדי לוודא שהמודעות שלכם יוצגו רק לאותם אנשים שאתה באמת יכולים למכור להם את המוצרים / השירותים שלכם.
3. לא להזין מילות מפתח שליליות (Negative Keywords)
זו עוד אחת משגיאות ה PPC ב-Google Ads שיכולה להיעשות על ידי הרבה משווקים.
כאשר מגדירים קמפיין PPC, עליכם להשתמש תמיד ברשימת מילות המפתח השליליות ב-Google Ads כדי לא לכלול את מילות המפתח שעבורן אינכם רוצים שהמודעות שלכם יופיעו. על ידי כך, תוכלו למנוע את הצגת המודעות שלכם בפני אנשים שאין להם שום קשר למוצרים / השירותים המוצעים על ידכם.
מה שיקטין את הסיכוי שתחויבו עבור קליקים חסרי תועלת.
4. דפי נחיתה ללא אופטימיזציה
הנושא הזה קשור לדבר הראשון שהזכרנו ברשימה זו (זמני טעינה איטיים).
כפי שציינו עוד בנקודה הראשונה, זמני טעינה איטיים יגרומו לכך שהאתר שלכם יהיה בעל שיעור יציאה גבוה (bounce rate), שבגללו לא תוכלו לקבל המרות (לידים/מכירות).
בנוסף, זמני הטעינה אינם הדבר היחיד שיכול להשפיע על פוטנציאל המרת הלידים של האתר שלכם. עליכם לוודא שדפי הנחיתה שלכם (כלומר, הדפים שהמודעות שלך מובילות אליהם) מותאמים כראוי לחוויית המשתמשים שלך:
- עיצוב אתר אטרקטיבי וקל לניווט
- כפתור הנעה לפעולה בולט (CTA)
- מידע ברור וקריא המוצר או השירות שלכם
- פרטי התקשרות נכונים
- קישורים פנימיים שיגרמו לגולש לנווט בנוחות בתוך התוכן
5. לא לשכור איש מקצוע
אם אין לכם ניסיון בהפעלת קמפיין ב Google Ads, אל תנסו לעשות זאת בעצמך. תמיד כדאי להשתמש באיש מקצוע שיעשה זאת עבורך.
גם אם תצליחו להגדיר את הקמפיין בעצמכם , בסופו של דבר אתם עלולים לעשות הרבה טעויות PPC מטופשות שבגללן אתם עלולים להפסיד הרבה כסף.
6. לא להיות “דרוך” על הקמפיינים
בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים, זה פשוט בילתי אפשרי להפעיל קמפיין ממומן בגוגל ולתת לו לפעול מבלי לבצע בו שינויים. השיטה הזו נקראת "שגר ושכח", זוהי אחת הטעויות הנפוצות ביותר ב-PPC שסביר להניח שמי שיעשה אותה זה או טירון או בעל עסק ש"יודע הכל" והחליט להפוך למשווק בגלל קורס שראה ביוטיוב.
אחרי שמפעילים קמפיין ממומן בגוגל, חייבים להמשיך ולעקוב אחר הביצועים שלו ולאחר מכן לבצע שינויים בהתאם (אופטימיזציה). חלק מהשינויים שעושים באופטימיזציה נכונה בקמפיין כוללים התעסקות במילות המפתח/מונחים שעבורם הם מופיעים, הגדרת רשימת מילות המפתח השליליות, כתיבת מודעות חדשות, שינויי תקציבים וכן הלאה.
7. להשתמש בהמון מילות מפתח
בדרך כלל משווקים מתחילים בתחום, פותחים קמפיין גוגל עם המון מילות מפתח – גם אם הן לא כאלה "קרובות" לביטויים של המוצר שאתם מנסים למכור.
זו יכולה להיות טעות גדולה מכיוון שאתם יכולים בסופו של דבר להוציא הרבה כסף – על ביטויים לא רלוונטים, מה שיגרום לכם להוציא יותר כסף על פרסום ולהיות לא רווחיים. (ROI שלילי)
8. שוכחים מהיעדים שלכם
לפני תחילת כל קמפיין PPC, תמיד צריך להגדיר יעדים מסוימים. יעדים אלה עשויים לכלול השגת מספר של מכירות עד סוף תקופת זמן מסוימת או שהם עשויים לכלול יעד של מבקרים באתר שלכם לעד בפרק זמן מסוים.
הבעיה מתחילה כאשר אתם מוסכים מעומס הקמפיין. אתם יכולים בסופו של דבר לשכוח מהמטרות הראשוניות שלכם. מה שיגרום לכם לאבד כיוון ולסטות מגישה שאתם נוקטים עבור הקמפיין שלכם.
כל פעולה שאתם עושים בקמפיין שלכם צריך להיות מחושב עבור היעדים שאתה רוצה להשיג. לשם כך, יש צורך להמשיך לעקוב אחר המטרות שלכם באופן תדיר.
9. שואפים להיות מקום ראשון
בין כל טעויות ה-PPC ב-Google Ads, זו היא בין הטעויות הסבירות ביותר שאתם ככל הנראה תעשו.
המודעות הממוקמות במיקום מספר 1 בתוצאות החיפוש, יקרות הרבה יותר בהשוואה למודעות במיקום השלישי והרביעי – למרות שכמות הקליקים על שני המיקומים זהה פחות או יותר.
לכן, כשאתם מנהלים קמפיין PPC, אתם לא צריכים לשאוף להיות במקום הראשון בתוצאות החיפוש. במידה ותהיו בתוצאה הראשונה אתם תאלצו להוציא יותר כסף על כל קליק וההחזר על ההשקעה (ROI) שלכם יירד. ההמלצה שלנו היא להיות בין בתוצאות 3 או 4.
10. חישוב שגוי של ערך חיי הלקוח (CLV – Customer Lifetime Value)
אז מה שמנגב לנו את המאמר ברשימת טעויות ה-PPC ב-Google Ads, חישוב שגוי של ערך חיי הלקוח. בואו נמחיש את זה עם דוגמה.
נגיד ואתם מוציאים ₪20 על קידום מוצר, אתם צריך לוודא שאתם מרוויחים משמעותית יותר מעלות הפרסום כשמוכרים אותו… משהו בסביבות ה ₪40 או ₪50.
אם סכום ההכנסות הכולל שהעסק יכול לייצר ממכירת מוצר ספציפי ללקוח קטן יותר מהסכום שהוא מוציא על קידומו, זה אומר שהעסק יהיה בהפסד.
לכן, כפותחים קמפיין PPC, עליכם לוודא שאתם לא מוציאים יותר כסף על פרסום מאשר מכניסים ממכירת הסחורה/ השירות.
אז לסיכום..
אם לשפוט על פי הרשימה הנרחבת של טעויות PPC ב-Google Ads שציינו מעל, אנו יכולים להבין שעליכם להיות זהירים ומחושבים בכל צעד שאתם נוקטים במהלך הקמפיין.
עליכם לוודא שאתם עושה הכל נכון בעת תכנון כל שלבי הקמפיין שלך ובעת ביצועם.
זכרו שיטת ה"שגר ושכח" תמיד תגרום לכם להפסדים כספיים. קמפיין ממומן בגוגל הוא קונצרט.